[NL2-NL16] QQ NL10 SSS - kolejne

    • thened
      thened
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 603
      Po przegraniu tego rozdania musiałem 10 minut siąść i ochłonąć. Koleś miał w ręce - UWAGA - AA. Jak można mieć AA i nie podbijać, tylko najpierw robić CALL $0,1? W każdym razie proszę o ocenę rozdania. PS chyba zaczynam mieć pecha do QQ bo to już kolejne pod rząd, które przegrywam all-in.

      Ale ogólnie nie narzekam. Zacząłem sztywno trzymać się reguł SSS odkąd mój kapitał startowy ($50) spadł do ~$38 (no bo jak większość początkujących przecież ro ja wiedziałem jak się najlepiej gra - więc po co mi jakieś SSS????) :] :] :]
      Obecnie (w ciągu 4 dni) udało mi się (pomimo kilkunastu, jak nie więcej "wtopień all-in z rękami QQ lub nawet KK) dojść do ~$55. Jak już się tyle wyżaliłem, to mogę opisać najlepszą wtopę: ja ręka KK, koleś na middle raise, to ja na CO all-in. Potem przyszło K-x-x-A-A. To już zacieram ręce na fulla i trochę $$$, a koleś pokazuje rękę A-A... Przecież pr-stwo czegoś takiego to... ech szkoda słow.. :) :) :)

      Dobra, to teraz rozdanie:

      0/0 No-Limit Hold'em (10 handed)
      Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

      Preflop: Hero is MP3 with Q:spade: , Q:heart:
      UTG folds, UTG+1 calls $0,10, 3 folds, Hero raises to $0,50, 4 folds, UTG+1 raises to $1,65 (All-In), UTG+1 raises to $1,65 (All-In), Hero calls $1,15.

      Flop: ($3,30) 5:club: , J:spade: , 2:heart:
      Turn: ($3,30) 9:heart:
      River: ($3,30) A:diamond:


      Final Pot: $3,30


      Coś było źle, czy raczej ok zagrałem?
  • 5 odpowiedzi
    • lucXsus
      lucXsus
      Brąz
      na forum od: 27.12.2007 Posty: 478
      patrzysz na tabelke http://www.pokerstrategy.com/pl/strategy/no-limit/216/6/#h1_5

      przebiles 0.50 koles przebil po Tobie, stosunek stacka do przebicia wynosi 4 (2:0.50) wiec wchdzisz all in

      ale z kartami AA-JJ wogole nie musisz tego liczyc bo zawsze na reraise wchodizsz all in
    • Eclipt
      Eclipt
      Brąz
      na forum od: 11.05.2007 Posty: 755
      Mam nadzieję, że zapisałeś sobie notkę na kolesiu, jak gra A-A z wczesnych pozycji. Jak w przyszłości zacznie odwalać podobną akcję, to powinieneś trochę odstąpić od strategii i spasować, bo wiesz że z np. Q-Q masz marne szanse przeciwko A-A.
    • 098799
      098799
      Brąz
      na forum od: 23.07.2007 Posty: 1 245
      Eclipt dobrze powiedział, po prostu sobie go zapisz.

      A QQ to karta, z którą chcesz wejść all-in im wcześniej tym lepiej. Jesteś faworytem przeciwko wszystkiemu poza AA, KK i AK, z którym masz coinflipa, a jeśli wypadnie flop np 27A to jesteś już do tyłu nie tylko przeciwko każdemu Ax, ale także nawet przeciw 27o...

      Im szybciej all-in tym lepiej.

      Trzymaj się i pamiętaj, że jeśli teraz masz pecha to będziesz jeszcze miał szczęście ;) oby już na wyższym limicie!
    • thened
      thened
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 603
      oka dzięki za wypowiedzi :]
    • magic83
      magic83
      Brąz
      na forum od: 24.03.2007 Posty: 2 596
      Dobrze zagrane!!Totalnie nie przejmuj sie tym co zrobil, sam nie limpuj Asow. Jakis tydzien temu bedac w 20 juz jakiegos turnieju przgralem moje tptk AsJ z kolesiem ktory zlimpowal wczesniej Asy, to sie zdarza ale taka gra nie wychodzi na dobre!!Ty zagrales jak najbardziej poprawnie!!