Ta strona wykorzystuje pliki cookie, aby dostosować zawartość witryny do Twoich preferencji. Kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie. Aby uzyskać więcej informacji i zmienić swoje ustawienia, zapoznaj się z naszą Polityką plików cookie i Polityką Prywatności. Zamknij

[NL2-NL16] AJ sss nl10

    • moto2
      moto2
      Brąz
      na forum od: 24.12.2007 Posty: 265
      TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, P4-61303716-1044
      played at "Bremen" for USD RM from 2008-02-22 12:49 until 2008-02-22 12:50
      Seat 1: ahu65 ($11.55 in chips)
      Seat 2: HomerJno8 ($7.10 in chips)
      Seat 3: burturinn ($2.55 in chips)
      Seat 4: Telestox ($5.70 in chips)
      Seat 5: Borobor ($9.90 in chips)
      Seat 6: moto2 ($1.95 in chips)
      Seat 7: hichoum1 ($1.70 in chips)
      Seat 8: _fiji_ ($3.05 in chips)
      Seat 9: Torsten68 ($2 in chips)
      Seat 10: Schorsch1980 ($2.10 in chips)

      ANTES/BLINDS
      _fiji_ posts blind ($0.05), Torsten68 posts blind ($0.10).

      PRE-FLOP
      Schorsch1980 folds, ahu65 folds, HomerJno8 folds, burturinn calls $0.10, Telestox folds, Borobor calls $0.10, moto2 bets $0.60, hichoum1 folds, _fiji_ folds, Torsten68 folds, burturinn calls $0.50, Borobor folds.

      FLOP [board cards: 5:heart: ,3:heart: ,Q:club: ]
      burturinn checks, moto2 bets $1.35 and is all-in, burturinn calls $1.35.

      TURN [board cards: 5:heart: ,3:heart: ,Q:club: ,K:heart: ]

      RIVER [board cards: 5:heart: ,3:heart: ,Q:club: ,K:heart: ,6:club: ]

      SHOWDOWN
      moto2 shows [ J:club: ,A:heart: ]
      burturinn shows [ Q:heart: ,7:heart: ]
      burturinn wins $3.95.

      SUMMARY
      Dealer: hichoum1
      Pot: $4.15, (including rake: $0.20)
      ahu65, loses $0
      HomerJno8, loses $0
      burturinn, bets $1.95, collects $3.95, net $2
      Telestox, loses $0
      Borobor, loses $0.10
      moto2, loses $1.95
      hichoum1, loses $0
      _fiji_, loses $0.05
      Torsten68, loses $0.10
      Schorsch1980, loses $0

      Na preflopie raise 4BB + 2BB = 0,6$, na flopie zostaje jeden wiec raise z trash-hands [w puli 1,45$] >= [w stacku 1,35$], więc zgodnie z zasada all-in. No i zonk bo koles mial kolor. :(
  • 3 odpowiedzi
    • Mooris
      Mooris
      Brąz
      na forum od: 04.11.2007 Posty: 15 122
      Jak najbardziej słuszne zagranie all-in
      Znów jak dobrze zauważyłeś Twój stack był mniejszy od puli a w takim przypadku mimo trash hand wekładamy całego swojego stacka.
      Dobrze zagrane


      Widzę, że dobrze grasz, nie zniechęcaj się tylko jeśli właśnie wejdziesz all-in a ktoś trafi lepszy układ. Grasz zgodnie z zasadami a to jest +EV więc trzymaj się takiej gry a napewno będziesz systematycznie wygrywał.
      Wiem że czasami ciężko jest trzymać się zasad jeśli kilka rąk się przegrało - wtedy chce się zmieniać taktyke i grać "po swojemu" - nie pozwól żeby to i Ciebie spotkało - graj dalej tak jak grasz bo widzę, że "załapałeś o co tu chodzi :) "
    • moto2
      moto2
      Brąz
      na forum od: 24.12.2007 Posty: 265
      Dzięki za mile i motywujące słowa. :] =) :)

      Po prostu wyszedłem z założenia, ze:
      "Postępuj w taki sposób jak najlepsi, ucz się od nich - poznaj ich metody działania, a osiągniesz podobne rezultaty" ;)
    • Mooris
      Mooris
      Brąz
      na forum od: 04.11.2007 Posty: 15 122
      :) i tak trzymaj.