Ta strona wykorzystuje pliki cookie, aby dostosować zawartość witryny do Twoich preferencji. Kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie. Aby uzyskać więcej informacji i zmienić swoje ustawienia, zapoznaj się z naszą Polityką plików cookie i Polityką Prywatności. Zamknij

[NL2-NL16] AQo NL$50

    • Eclipt
      Eclipt
      Brąz
      na forum od: 11.05.2007 Posty: 755
      MP+3: $63,20
      CO: $49,25
      BU: $42,95
      SB: $13,55
      BB: $8,45
      MP+1: $33,90
      MP+2 (Hero): $10

      Dealt to Hero: A Q

      *** Pre-Flop *** :
      MP+1 : Fold
      Hero : Bet ($2)
      MP+3 : Call ($2)
      CO : Fold
      BU : Call ($2)
      SB : Raise ($4)
      BB : Fold
      Hero: ?

      Strategia mówi: "all-in", ale co na to zdrowy rozsądek? Przede mną gra jeszcze 2 callerów i jeden podbijający. To chyba dobre miejsce na nagięcie zasad i spasowanie.
  • 3 odpowiedzi
    • kesil
      kesil
      Brąz
      na forum od: 07.10.2007 Posty: 544
      Original od Eclipt
      Strategia mówi: "all-in", ale co na to zdrowy rozsądek?
      w stacku masz 8$ a podbiles 2$ czyli 4:1
      strategia mowi ze gramy tylko AA-JJ AK

      czyli chyba cos ci sie pomylilo :P
    • magic83
      magic83
      Brąz
      na forum od: 24.03.2007 Posty: 2 596
      Rozumiem ze chodzi tobie o to ze jestes na pograniczu, w tej sytuacji mozna stwierdzic w 100% ze ktorys z nich trzymam pare na rece!!

      co to oznacza dla nas prawdopodobnie tyle ze musimy trafic bo w tym momencie jestesmy z tylu!!Czy jednak trafienie napewno da nam wygrana??

      Co na to Equilator:

      Equity Ręka
      Gracz 1: 39.336 % AsQh
      Gracz 2: 60.664 % 22+, AKs, AKo

      Jesli to jest typowy tag (ten podbijajacy zawodnik do 4$) to jestesmy daleko z tylu w tym rozdaniu ja nie przypisal bym mu raczej rak z zakresu 22-99.

      Ja taka reke zrzucil bym bo jestem pewien ze wiekszosci przypadkow (60.664 %)ja przegram.

      warto jednak pamietac o takiej sytuacji i sprawdzic z czym on zagral!!Jak okaze sie maniakiem jakims to warto nastepnym razem ze srednia para go grac all in po podbiciu!!
    • Eclipt
      Eclipt
      Brąz
      na forum od: 11.05.2007 Posty: 755
      w stacku masz 8$ a podbiles 2$ czyli 4:1
      strategia mowi ze gramy tylko AA-JJ AK

      czyli chyba cos ci sie pomylilo
      To jest sytuacja dokładnie na pograniczu między fold a push dla AQo. Ja do tej pory grałem zawsze push, ale taki sajgon jak tutaj, to pierwszy raz mi się zdarzył.

      Dzięki Magic :) . Zagrałem all-in i wszyscy sprawdzili :| . Mieli 88, TT, a podbijający QQ. Trafiłem A na flopie, ale na river doszedł T ;( .