[HM2] HUD nie działa na starsach- z dnia na dzień

    • charrogne
      charrogne
      Brąz
      na forum od: 22.06.2012 Posty: 74
      Jak w temacie- z dnia na dzień przestał śmigać mi HUD; przedwczoraj jeszcze działał. Co ciekawe na full tilt działa normalnie. Uprzedzając pytania:
      - mam historię rozdań zapisywaną po angielsku
      - w HMie ręce są importowane
      - mam najnowszą wersję HMa
      - tworzyłem nową bazę danych w HMie, nic to nie dało
      - reinstalowałem .net framework, soft starsów, postgresa
      - wyjątki dodane do firewalla
      Dodam, że wczoraj wyskakiwał mi błąd podczas uruchamiania softu kiedy włączonego miałem HMa- LicensingIPCTester tak się nazywał. Podejrzewam, że to wina Microsoft Silverlight, który to musiała zainstalować moja siostra. Silverlighta usunąłem.
      Rozdania zczytuje do bazy normalnie. W okienku Open Tables Detected pojawia się nazwa stolika, ale ilość rąk wciąż wynosi 0. Co więcej, w Table Finder nie ma żadnych stolików (co jest zupełnie normalne skoro suma rąk wynosi 0).
      Aha. Mam Windowsa Home Edition niestety...
      I jeszcze jedno. Parę dni temu robiłem formata, ale jak pisałem, przedwczoraj HUD jeszcze działał.
  • 6 odpowiedzi
    • charrogne
      charrogne
      Brąz
      na forum od: 22.06.2012 Posty: 74
      Nie znalazłem przyczyny problemu... Zrobiłem formata i wszystko śmiga jak przedtem.
    • blahblah12
      blahblah12
      Brąz
      na forum od: 28.11.2012 Posty: 1 464
      Zawsze łatwiej spróbować stworzyć nowe konto użytkownika a stare skasować. Tak na przyszłość.
    • charrogne
      charrogne
      Brąz
      na forum od: 22.06.2012 Posty: 74
      @up
      ???

      Ponownie wyskoczył mi ten sam błąd, ale na szczęście znalazłem winowajcę- thirtytwobitipc.exe. Usunąłem ten plik z kompa i HUD działa. Z tego co wyczytałem to nie polecałbym tego rozwiązania graczom zooma, fast pokera itp.
      Informację zostawiam dla potomnych.
    • raven112233
      raven112233
      Brąz
      na forum od: 07.02.2012 Posty: 663
      Nie działa mi hud. Robiłem wszystkie kroki z faq HM2. Wszystko ustawione run as admin, zainstalowany net framework od nowa, przeinstalowane starsy, wszystko ustawione tj ma być. Pisać do supportu czy macie jakieś pomysły? Dodam, że obecnie siedze na Viscie.
    • Vestelth
      Vestelth
      Global
      na forum od: 01.09.2011 Posty: 1 889
      Cześć,

      jedyne sugestie jakie przychodzą mi do głowy to:

      - upewnij się, że rozdania są zapisywane w języku angielskim (Options -> Instant Hand History Options)
      - upewnij się, że lobby jest po angielsku
      - Site options -> PokerStars - upewnij się czy ścieżka do folderu zapisu rąk jest prawidłowa

      Pozdrawiam.
    • mng89
      mng89
      Brąz
      na forum od: 07.03.2009 Posty: 71
      Miałem ten sam problem. Zmieniłem język Lobby w P* i HUD zaczął śmigać, choć jeszcze jakiś czas temu trybiło z polskim Lobby