[HM2] EV, a HUSNG

    • hahabazinga
      hahabazinga
      Brąz
      na forum od: 20.07.2013 Posty: 83
      Witam,

      Grając cash zawsze w graphach oprócz winnings, była linia EV liczona przy all-inach. Czemu nie ma jej w turniejach?

      Tylko w raportach w tournament results jest $EV i Winnings. Czy to to samo tylko że bez graficznego rozpisu?
  • 1 odpowiedź
    • Urbi23
      Urbi23
      Brąz
      na forum od: 13.02.2007 Posty: 16 013
      Cześć

      Zasadniczo jest to to samo, jednak pamiętaj, że taką linią nie ma się co sugerować

      Popatrz na spota:
      Hero 10bb - AA
      Villain 10bb - 44
      Ty open, villain push, All-in preflop, spada Q 4 7 7 T
      Przegrywasz, linią EV idzie w górę, niby się zgadza

      A tym samym spocie
      bet/call preflop, spada Q 4 7, villain push, Ty oczywiście call
      Przegrywasz, ale tym razem linia EV idzie w dół

      Praktycznie ten sam spot, w obydwu zagrałeś dobrze, a linia EV w drugim i tak idzie w dół, tak, jakbyś zagrał źle

      Gramy na range, nie na konkretne układy, więc linia EV nie ma praktycznego zastosowania

      Pozdrawiam