[HM] Mega problem z HM. Help

    • PiriPara
      PiriPara
      Brąz
      na forum od: 08.08.2011 Posty: 383
      Witam, od jakiegoś czasu walczę dalej z problemem, mianowicie dziś odinstalowałem i usunąłem całą bazę (postgre, odinstalowalem hema), wyczyściłem rejestr i na nowo zainstalowalem postgre i hm1. Zaimportowalem ok. 600k rąk i jest to samo co było. W replayerze mam na gości np. po 10-15k rąk, to samo jest w TST jak klikne na stolik na ktorym gram to mam powiedzmy na ziomków po kilka tys. rąk, a jak zalacze huda to pokazuje tylko te rece ktore osobiscie zagralem czyli w tym przypadku teraz mam na kazdego po 10-15 rąk. Co jest grane, naprawde nikt nie wie o co chodzi tym bardziej po reinstalacji wszystkiego ? :/

      Najsmiesniejsze jest to, ze czy to w replayerze czy ogolnie w bazie hema na goscia mam normalnie np. 15k rak czy to w session, reports itd. a podczas gry pokazuje mi tylko tyle rak ile z nim osobiscie zagralem :/



      EDIT: Jeszcze teraz taka ciekawostka, otoz dodałem sobie gracza "ivanova1313" do listy w hemie, w zakladce session i reports mam na niego 15 tys rak czyli jest ok, jak wejde w zakladke session to widze jego rece, klikam na replay hand i o to co mi pokazuje:




      Za kazdym razem ( w kadzej rece) jest jakis "Posts" nawet jak klikne reke ktora akurat z nim zagralem to nie ma mojego aliasu tylko jest ten "Posts". I dlaczego nie wyswietla stackow tylko jakies 100000$. Paranoja.
  • 4 odpowiedzi
    • PiriPara
      PiriPara
      Brąz
      na forum od: 08.08.2011 Posty: 383
      Skoro nikt nie ma zadnych pomyslow to moze chociaz ktos mi to napisze po angielsku ? Wrzucilbym na forum hema, a moj ang nie jest na takim poziomie. Dodam, ze gram na ipoker, windows 7 64bitowy home premium. Wersja HM1 najnowsza. Aha i wszystko: hema, baze, posgresql mam na jednej partycji w jednym folderze.
    • jeneral86
      jeneral86
      SuperModerator
      SuperModerator
      na forum od: 27.11.2009 Posty: 4 666
      Witaj PiriPara,

      To mi wygląda na problem z bazą lub z danymi. Możliwe, że podczas importu rąk trafiła się jakaś wadliwa i efekt widoczny.

      Pamiętasz może czy podczas importu rąk wystąpiły jakieś błędy?

      Spróbuj też stworzyć nową bazę i zaimportować małą ilość rąk - sprawdź wtedy jak zachowuje się hud i replayer.

      Problem tkwi raczej w bazie (jej strukturze) albo danych.

      Pozdrawiam,
      jeneral86
    • PiriPara
      PiriPara
      Brąz
      na forum od: 08.08.2011 Posty: 383
      Zrobilem tak jak mowiles, stworzylem nowa baze, zaimportowalem kilka k rak i to samo, w TST po kilkaset na niektorych gosci, a podczas gry w hudzie 0 na wszystkich, natomiast w HM w session, reports i w replayerze zgadza sie. :( Nie zauwazylem teraz zadnych bledow przy imporcie.
    • jeneral86
      jeneral86
      SuperModerator
      SuperModerator
      na forum od: 27.11.2009 Posty: 4 666
      Witaj PiriPara,

      A po tym świeżym imporcie wciąż w replayerze pojawia się gracz "Posts" i staki po 100k?

      Można jeszcze spróbować utworzenia nowej bazy, natomiast zaimportować jedynie "świeże" handy, nie importować starej struktury. Jeśli ta świeża próbka będzie działać to można znaczyć, że:

      - albo baza, którą masz (600k rąk) jest wadliwa (mimo, że nie wywala błędów importu),
      - albo istnieje jakiś problem z Twoim oprogramowaniem,
      - możliwe, że w kontekście ilości handów nie wyrabia Twoja maszyna.

      Jeszcze dla pewności sprawdź jedną nastawę:
      HUD Options -> Additional HUD Filters

      Być może niektóre ręce są bardzo stare i nie łapią się do HUDa (Filter by date).

      Pozdrawiam,
      jeneral86