[HM] Szalona linia EV i omijanie rąk + crash softu

    • michael93pl
      michael93pl
      Brąz
      na forum od: 05.03.2011 Posty: 893
      Witam

      Niedawno przeniosłem się na jeden z roomów w sieci Ipoker i w sumie wszystko było dobrze do momentu aż wgrałem dużą baze rąk. HM przy większości z nich pokazał import errors i bez większych fajerwerek, wszystko poza tym było dobrze.

      W końcu zobaczyłem, że ilość rąk podanych w sofcie różni się od tej w HM a potem zaczeły wyskakiwać takie kwiatki:



      Uploaded with ImageShack.us

      Dodam, że gram NL10 i o ile nie gram jakiegoś dziwnego pokera, że w jednej ręce na tym limicie moge być 3500$ pod EV coś tu śmierdzi.

      Zacząłem to ignorować, pomimo wielu trudności ale teraz do tego wszystkiego dołączyło crashowanie się softu. Nie wiem na ile ma to związek z HMem, jeśli takowy w ogóle istnieje, jednak z tym aktualnie walczę, tj. czekam na pomoc online supportu.

      Potrafi ktoś powiedzieć z czego to wynika/ co sprawdzić, co mogłoby nawalić ?

      Z góry za wszystkie porady duże :fdrink ode mnie
  • 3 odpowiedzi
    • balnior
      balnior
      Brąz
      na forum od: 26.06.2010 Posty: 343
      To tylko linia EV "troche" nie działa ^^

      Odinstaluj i zainstaluj Holdem Managera na nowo.
      Jak to nie pomoże, to odinstaluj i zainstaluj na nowo całego postegresa.


      Rozwiązania proste i nawet bardzo skuteczne, a czego chcieć więcej.

      EDIT: postgres - postgreSQL , czyli cała baza danych w której trzymasz wszystko.
    • michael93pl
      michael93pl
      Brąz
      na forum od: 05.03.2011 Posty: 893
      Ogólnie trochę nie do precyzowałem pytanka - całkiem mocno zależy mi, by nie kończyło się to reinstalką HMa a przede wszystkim postgressu, sama linia EV problemem nie jest ale problem z importem rąk jak i z ich znikaniem dopiero przeszkadza.

      Chciałem zapytać, czy ktoś może kiedyś miał podobną sytuację, jak reinstalka to jedyna opcja będe musiał się z tym pogodzić i pewnie w końcu przejść na HM2, od którego się tak broniłem ;p
    • jeneral86
      jeneral86
      SuperModerator
      SuperModerator
      na forum od: 27.11.2009 Posty: 4 666
      Witaj michael93pl,

      Spróbuj wyeksportować bieżącą bazę, stwórz nową i załaduj do niej eksport - jeśli wciąż będą błędy, znaczy, że sypnęła się baza, lub wgrywałeś zepsute hand history.

      Do tego, spróbuj zaktualizować HM1.

      Daj znać czy coś pomogło.

      Pozdrawiam,
      jeneral86