[HM] błąd Framework

    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      Do dziś wszystko mi działało , wczoraj nagle pojawiło mi się ostrzeżenie że coś tam nie zapisuje w HMArchive.Skończyłem sesje wyłączyłem kompa z nadzieją że głupota i samo się naprawi.Dziś włączam HM i taki komunikat: " Microsoft . NET Framework - Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji.Jeśli klikniesz przycisk kontynuuj, aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji.Jeśli klikniesz zamknij, aplikacja zostanie natychmiast zamknięta. Nie można odnaleźć na dysku żądanego sektora" i mogę kliknąć "szczegóły" (wyskakuje tekst wyjątku , ogólnie jakieś pierdolamento (jeśli ważne to wrzucę jak coś)) gdy klikam "kontynuuj" to wyświetla się ten błąd ponownie gdy "zamknij" to znika ale pojawia sie problem bo ogólnie ten cały błąd powoduje że mi się ręce nie ściągają jak gram przez co HUD nie chodzi a do tego P* mi się masakrycznie tnie. POMOCY :f_cry:
  • 18 odpowiedzi
    • Gomez224
      Gomez224
      Brąz
      na forum od: 24.03.2008 Posty: 6 748
      wklej komunikat błędu to może coś Ci będę wstanie pomóc. Generalnie proponuje

      0) Zrób reset kompa 3 razy :P Jeśli nie pomoże to
      1) odinstalować HM
      2) zainstalować .NET Framework 4.0
      3) zainstalować HM raz jeszcze.
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      komunikat:
      Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time) zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu. ************** Tekst wyjątku ************** System.IO.IOException: Nie można odnaleźć na dysku żądanego sektora. w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath) w System.IO.FileStream.WriteCore(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count) w System.IO.FileStream.FlushWrite(Boolean calledFromFinalizer) w System.IO.FileStream.Dispose(Boolean disposing) w System.IO.Stream.Close() w System.IO.StreamWriter.Dispose(Boolean disposing) w System.IO.TextWriter.Dispose() w System.IO.File.AppendAllText(String path, String contents, Encoding encoding) w HMImport.ZoomScraper..ctor() w HMImport.frmImportMain.a(Object A_0, EventArgs A_1) w System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e) w System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam) ************** Zestawy załadowane ************** mscorlib Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll ---------------------------------------- HMImport Wersja zestawu: 1.11.5.6972 Wersja Win32: 1.11.05.6972 CodeBase: file:///E:/HM/Holdem%20Manager/HMImport.exe ---------------------------------------- System.Windows.Forms Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll ---------------------------------------- System Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll ---------------------------------------- System.Drawing Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll ---------------------------------------- System.Xml Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll ---------------------------------------- Npgsql Wersja zestawu: 2.0.6.0 Wersja Win32: 2.0.6.0 CodeBase: file:///E:/HM/Holdem%20Manager/Npgsql.DLL ---------------------------------------- System.Data Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_32/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll ---------------------------------------- System.Transactions Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_32/System.Transactions/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Transactions.dll ---------------------------------------- Mono.Security Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.0.0 CodeBase: file:///E:/HM/Holdem%20Manager/Mono.Security.DLL ---------------------------------------- System.Configuration Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll ---------------------------------------- mscorlib.resources Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll ---------------------------------------- System.Windows.Forms.resources Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll ---------------------------------------- ************** Debugowanie w trybie JIT ************** Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms. Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym debugowaniem. Na przykład: <configuration> <system.windows.forms jitDebugging="true" /> </configuration> Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.


      robiłem reset 16razy , odinstalowałem framework i zaistalowałem 4.0 to wyskoczyło że potrzebna wersja 3.5 więc zaistalowałem spowrotem 3.5 i to samo , teraz chciałem odinstalować HM , ale może coś poradzisz. Bo zaś instalować baze updetować HM ustawiać foldery do importu , bawić sie z niedziałającym HUDem .... :f_mad:
    • Gomez224
      Gomez224
      Brąz
      na forum od: 24.03.2008 Posty: 6 748
      Generalnie po analizie stacku błedu wynika że HM ma problem z jakimś plikiem zawierającym HH. Może się tak dziać dlatego, że plik jest uszkodzony. Jeśli tych plików nie jest zbyt dużo, można próbować przenieść je do innego folderu i po jednym pliku importować. Można też spróbować uruchomić HM z uprawnieniami administratora, dając maksymalne uprawnienia do wykonywania operacji I/O.
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      A gdzie są te pliki ? w HMArchive ? Jak uruchomić HM z uprawnieniami administratora? Co to są operacje I/O ? :f_frown:
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      Jeśli chodzi o konto administratora na komputerze to jestem na tym koncie bo nie mam innego. Jest tylko to jedno - administratora . odkryłem że ten błąd wyskakuje gdy klikam w "HMImport.exe" w folderze gdzie mam zainstalowany HM , czyli reinstalacja HM całego mnie czeka? Czy może da się to naprawić , a może usunąć ten plik i jak klikne import w HM to się utworzy nowy ?
    • Gomez224
      Gomez224
      Brąz
      na forum od: 24.03.2008 Posty: 6 748
      Napisz na gg : 6582867, pomogę Ci to rozwiązać a potem wkleimy instrukcję jak sobie poradzić z tym błędem.
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      UP.
      Odinstalowanie/zainstalowanie HM nie pomogło, kombinowaliśmy parę rzeczy ale nic, stworzyłem nową bazę i wyskakuje błąd.A tak w ogóle menadżer zadań w procesach HMImport.exe żre mi całe CPU procesora.
      Edit: Gdy zainstalowałem HM ponownie i włączyłem pojawiło się:
      "HM is making a large database update that will provide many new stats to the hud,player analystis and more. Please click ok and be patietn - this could take a long time if you have very large database" <- to oczywiście każdy zna, klikłem ok i po chwili :
      "An error occurred while updating your DB(returned amount support):ERROR:XX001: invalid page header in block 21729 of realtion base/16395/16463 Please close down any programs accessing the database and relaunch HM" i tu się skończyły pomysły.

      A tak pozatym bawiłem się w pgAdmin III i usunąłem jedną z 4(już) baz. To coś zmienia jak się je usuwa ? HMArchive folder nie wystarczy żeby mieć wszystkie swoje hands spowrotem ? Co stałoby się jakbym wszystkie te bazy stamtąd usunął? Czekam na pomoc
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      UP.
      Gdy chcę usunąć .NET Framework tym -> dotnetfx_cleanup_tool to jak to włączam to wyskakuje błąd i że aplikacja zostanie zamknięta, ja już nie wiem.
      Pomoże ktoś ? :f_cry:
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      up :f_frown:
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      up :f_rolleyes:
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      up...
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      up :f_zZz:
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      up
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      up :rage:
    • Revirlost
      Revirlost
      Brąz
      na forum od: 24.08.2010 Posty: 2 539
      napisz do supportu HM opisz problem, umowia sie z Toba na spotkanie przez team viewing i Ci to zrobia

      bylem ''prawie'' w takiej samej sytuacji bo o ile NetFramework mi sie zainstalowal to potem mialem problem z samym HM


      a wiec sprobowac nie zaszkodzi

      pisz @
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      Naprawione :fuckyeah
    • StefanRozrabiaka
      StefanRozrabiaka
      Brąz
      na forum od: 11.08.2013 Posty: 47
      jak naprawiles problem HMa z NetFrameWork ??mam to samo zainstalowalem nowego Netframeworka ale problem sie powtarza. Treaz nie wiem co robic :/// nie chce grzebac sie z HMem od nowa :/
    • trymer
      trymer
      Brąz
      na forum od: 13.03.2012 Posty: 1 170
      Przeinstalowałem całego HM łącznie z bazą PostgreSQL