Titan Poker Westwood (Beginner) 0.05/0.10, hand converted by the
iPoker Converter at
Talking-Poker
saw flop |
saw showdown
Button
Button ($8.93)
SB
SB ($5.36)
BB
Hero ($2)
UTG ($8.45)
UTG+1 ($2)
MP ($8.85)
CO-1
CO-1 ($4.80)
BB
BB ($2)
Preflop: Hero is in the BB with J

T
3 folds, CO-1 calls 0.10, BB checks, Button calls 0.10, SB calls 0.05, Hero checks.
Flop (0.50) 8

A

6
SB moves all-in for 5.26, Hero moves all-in for 1.90, 3 folds.
Turn (7.66) A
River (7.66) T
SB shows Q

A
Hero shows J

T
SB wins 7.66 with Three of a kind, Ace's
Chciałbym się dowiedzieć czy moje wejście all-in było poprawne w tym przypadku, zgodnie z teorią grając freeplay drawy powinienem grać check/fold (jak się domyślam chodzi o nienajlepszą pozycję i brak inicjatywy), jednak mój przeciwnik wszedł od razu all-in a w takim wypadku pozycja nie gra już większej roli ponieważ karty odkrywane są aż do showdown i nie wiedziałem do końca czy wtedy wejście all-in jest uzasadnione :/
W ogóle mam pytanie odnośnie drawów w SSS ponieważ nie do końca rozumiem czemu powinnismy je agresywnie grać, skoro powinno chyba nam zależeć na dobraniu karty jak najniższym kosztem(no chyba że podbijaliśmy na preflopie i jestesmy agresorami na flopie).
Ponadto mam wrażenie że granie właśnie agresywne drawów jest -EV, zwłaszcza że akurat z nimi nie ma większego znaczenia z iloma przeciwnikami dojdziemy do showdown, gdyż jeśli nie uda nam się dobrać karty to i tak prawdopoobnie przegramy, a jeśli uda się to z dużym prawdopodobieństwem mamy najmocniejszy układ. Jednak szansa na dobranie flusha to 9/47 czyli w przyblizeniu 20%, natomiast OESD to około 8/47 czyli około nawet 15%.
Sorry, że tak się rozpisałem może i w sumie w nie do końca odpowiednim dziale ale ciekawi mnie to a akurat pasuje to w miarę do mojego rozdania tutaj