[NL2-NL16] gra po flopie z trash?

    • tobidom
      tobidom
      Brąz
      na forum od: 06.12.2007 Posty: 32
      mam pytanie:

      jak powinienem zachować sie w sytuacji nastepujacej?

      SB QQ, nikt nie wchodzi, przebijam do 4 blindow, BB sprawdza

      we flopie pojawia sie K i 2 bloty wiec teoretycznie mam trash hand bo moja para juz nie jest oni over ani top, strategia SSS podpowiada ze powinienem z jednym przeciwnikiem i trashem grac 2/3 puli jesli nie betowal, ale przeciez ja ze SB jade pierwszy i nie wiem jak by sie zachowal ?jak nalezy postepowac?

      zrobilem bet za 6 blindów czyli ok 2/3 i uciekl ale czy to nie był wg strategii błąd?

      pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
  • 4 odpowiedzi
    • simon1989
      simon1989
      Black
      na forum od: 23.11.2007 Posty: 5 603
      Original od tobidom
      mam pytanie:

      jak powinienem zachować sie w sytuacji nastepujacej?

      SB QQ, nikt nie wchodzi, przebijam do 4 blindow, BB sprawdza

      we flopie pojawia sie K i 2 bloty wiec teoretycznie mam trash hand bo moja para juz nie jest oni over ani top, strategia SSS podpowiada ze powinienem z jednym przeciwnikiem i trashem grac 2/3 puli jesli nie betowal, ale przeciez ja ze SB jade pierwszy i nie wiem jak by sie zachowal ?jak nalezy postepowac?

      zrobilem bet za 6 blindów czyli ok 2/3 i uciekl ale czy to nie był wg strategii błąd?

      pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
      To bylo idealne zagranie. Jezeli byles agresorem na PF a na flopie masz trush to grasz CB w wysokosci 2/3 puli lub all-in jezeli 150% puli jest wieksze niz Twoj stack :) Jezeli by betowal przed Toba lub zrobil reraise to wtedy fold. Pozdro 8)
    • magic83
      magic83
      Brąz
      na forum od: 24.03.2007 Posty: 2 596
      All in robisz kiedy twoj stack jest mniejsz od puli (a nie od 150% puli) a ty jestes pierwszy do podbicia albo twoj przeciwnik dal check a masz tylko jednego przeciwnika, jesli masz wiecej to cb jest 2/3 potu takjak napisal simon1989!!

      Zlota zasada kiedy 2*stack<puli to zagrywasz all in niezaleznie od ilosci przeciwnikow!!

      simon1989: all in zagrywasz jak twoj stack jest mniejszy od 150% puli w tedy kiedy masz made hand, nic sie nie przejmuj kazy czasem sie pomyli w odroznieniu od nich ty wrzucasz rece i uczestniczysz w dyskusju i masz okazje poprawiac swoje umiejetnosci, pamietaj kropla drazy skale gogogo!!!
    • simon1989
      simon1989
      Black
      na forum od: 23.11.2007 Posty: 5 603
      Original od magic83
      All in robisz kiedy twoj stack jest mniejsz od puli (a nie od 150% puli) a ty jestes pierwszy do podbicia albo twoj przeciwnik dal check a masz tylko jednego przeciwnika, jesli masz wiecej to cb jest 2/3 potu takjak napisal simon1989!!

      Zlota zasada kiedy 2*stack<puli to zagrywasz all in niezaleznie od ilosci przeciwnikow!!

      simon1989: all in zagrywasz jak twoj stack jest mniejszy od 150% puli w tedy kiedy masz made hand, nic sie nie przejmuj kazy czasem sie pomyli w odroznieniu od nich ty wrzucasz rece i uczestniczysz w dyskusju i masz okazje poprawiac swoje umiejetnosci, pamietaj kropla drazy skale gogogo!!!
      Maly blad thanks za poprawke :) Pozdro
    • WolandPL
      WolandPL
      Brąz
      na forum od: 26.12.2007 Posty: 356
      Oczywiście, że poprawnie zagrałeś. Continuation bet to bardzo silne zagranie, nawet przeciw dwóm przeciwnikom (choć w SSS stosuje się tylko przeciw jednemu).

      Sam się zastanów co on musiałby mieć żeby sprawdzić Twój bet na flopie. Set oczywiście sprawdzi. AA oczywiście też, ale poważny zawodnik re-raisowałby pre-flop. Pozostaje AK, bo ze słabszym królem powinien moim zdaniem pasować pre-flop. no może ewentualnie KQs.

      Czyli wszystkie teoretycznie niezłe ręce jak np. AQ, AJs wyganiasz z rozdania. Nie stosując cont bet'a po prostu prosiłbyś się, żeby przeciwnikowi doszedł ten as a po drugie pokazałbyś słabość i na miejscu przeciwnika wtedy ja mocno bym betował nawet z AQ.