Ogólnie myślę, że BTN raisował pf, ponieważ od kilku rozdań podbijałem pf i mógł odczytać mój raise jako słabe zagranie.
Nie myśl... daruj sobie takie myślenie dopóki nie masz mocnych podstaw. Rywal Ciebie 3betuje po raz trzeci? Faktycznie może mieć to związek z tym że grasz luźniej, ale jeśli jest to pierwszy 3bet to powinieneś go respektować. Bardzo łatwo się przejechać na tym że: "3betowałem go, więc pewnie się stackuje light" i inne takie tam...
Preflop można sprawdzić. Na pewno nie 4betuje. Czasami folduje pre. Na unka grałbym call żeby grac ostrożnie gdy trafię.
Flop: check jest okej, ponieważ rywal pewnie będzie cbetował z jakimiś overpairami i grając c/r mozna wywrzeć na nim gigantyczną presję. Jakby co masz equity.
Turn: skoro on zagrał check behind, to zazwyczaj to oznacza że:
- nic nie ma - poddaje się
- ma overpair bez FD - boi się
I teraz problem polega na tym, czy on zrzuci overpair? Jeśli tak to betuje mocno na turnie i dowolnym river, jeśli nie wtedy... gram c/c żeby pozostać w rozdaniu przeciwko jego AQ czy KQ.
Jako standard bet turn.
Na tym river trafiasz mocny układ, ale niestety rywal zazwyczaj ma JJ-KK i musisz betować nisko, rozważyłbym 1/3 pota.