[NL2-NL16] 33 nl2

    • kohuczak
      kohuczak
      Brąz
      na forum od: 10.09.2010 Posty: 17
      Known players:
      Position:
      Stack
      UTG2:
      $2,19
      Hero:
      $3,61
      BU:
      $2,4

      0,01/0,02 No-Limit Hold'em (8 handed)
      Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.88 by www.pokerstrategy.com.

      Preflop: Hero is CO with 3:heart: , 3:diamond:
      UTG2 calls $0,02, 3 folds, Hero calls $0,02, BU raises to $0,12, 2 folds, UTG2 calls $0,10, Hero calls $0,10.

      Flop: ($0,39) 5:diamond: , 4:club: , 3:club: (3 players)
      UTG2 checks, Hero checks, BU bets $0,28, UTG2 raises to $0,61, Hero raises to $3,49 (All-In), BU calls $2,00 (All-In), UTG2 folds.

      Turn: ($6,77) Q:spade:
      River: ($6,77) T:heart: (2 players)


      Final Pot: $6,77

      bardzo drawowaty stol, dobrze zrobilem stackujac sie?
  • 6 odpowiedzi
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Witaj.

      Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

      Limp przy jednym limperze jest tutaj dosyć kiepski. Co do flopa to czy ja dobrze rozumiem, że obawiasz się stackowania, dlatego że przeciwnik może mieć drawy? Przecież twój set dominuje drawy i w longrunie jesteś ahead na drawy. Do tego przy takim boardzie dochodzi sporo overpair. Stack off flop jest tutaj jedynym słusznym rozwiązaniem.

      Pozdrawiam.
    • kohuczak
      kohuczak
      Brąz
      na forum od: 10.09.2010 Posty: 17
      Własciwie nie rozumiem, mam raisowac pockety? Grałem wg tabelki - call20. Wg wcześniejszych danych mi rad, nie opłaca się callowac jeżeli przeciwnik ma mniej niż 20 podbić, a jeżeli bym 3 betował to by wyszło powyzej 20podbic. Proszę wyprowadź mnie z błędu.
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Wytłumaczyłem ci w poście powyżej co daje nam raise preflop. Pockety są wyjątkiem od tej reguły i możemy je limpować pod seta, ale podbijając mamy większe możliwości w grze postflop.

      Pozdrawiam.
    • Dinopo
      Dinopo
      Brąz
      na forum od: 28.10.2009 Posty: 1 265
      Napisane przez Thorek
      Wytłumaczyłem ci w poście powyżej co daje nam raise preflop. Pockety są wyjątkiem od tej reguły i możemy je limpować pod seta, ale podbijając mamy większe możliwości w grze postflop.

      Pozdrawiam.
      Ale na kazdy 3-bet bedziemy je skladac , bo nie bedzie podchodzic to pod zasade call20... wiec tez wlasnie czytajac te posty nie do konca wiem czy zawsze jest sens podbijac...
      Wole czasem limpnac by potem moc callnac... , bo po raise czesto nie bede mogl.
      Dlatego z wczesnych pozycji rzadziej podbijam z pozniejszych czesciej.
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Jakoś nie zauważyłem, żeby na NL2 3-bety sypały się na lewo i prawo co drugie rozdanie :) . Jak masz AJ to na 3-bet też musisz się złożyć. To jest w takim razie powód, żeby nie podbijać AJ? Poza tym Dinopo pozycja CO to dla ciebie wczesna pozycja? :o
    • Dinopo
      Dinopo
      Brąz
      na forum od: 28.10.2009 Posty: 1 265
      Wskocz na starsy na NL5... tam to jakas mania po prostu.
      Udawane sety.... ostry floating... co chwila 3-bet i to sporo bluff
      Cos o czym czytalem , ze dzieje sie w granicach NL25+ glownie...
      Wiedzialem , ze musze uciec z tego shitu...
      Nie dosc , ze bardzo duzo regsow , az dziwnei to z platinum star... to jeszcze soft mnie nienawidzi...
      Jestem na nie duzy plus jesli chodzi o sam winrate gdyby nie first depo juz dawno bym uciekl...
      2-ego dnia po mega bad beatach zaczalem liczyc ile jestem na straty z samego magicznego rivera starsow i liczylem rece , ktore mialy minimum 70/30 na wygrana. Wyszlo mi ze magic river starsow zakosil mi juz 350 dolarow..
      Nie dziwie sie teraz , ze gdzies mi znikly zyski...
      Dorobie do tego 3k points i uciekam jak najdalej mozna gdzies musi byc przystan zeby odpoczac od tego dziwactwa.

      I tak ja przestalem juz podbijac AJ , a w niektorych przypadkach rezygnuje nawet z podbijania AK :f_thumbsup:

      Chyba na serio musze cos zmienic...