[NL2-NL16] 22 nl10

    • boxer82
      boxer82
      Brąz
      na forum od: 04.02.2009 Posty: 4 476
      Full Tilt - $0.10 NL - Holdem - 8 players
      Hand converted by PokerTracker 3

      CO: $4.01
      BTN: $8.37
      Hero (SB): $10.05
      BB: $10.50
      UTG: $3.77
      UTG+1: $16.98
      MP: $7.77
      MP+1: $21.37

      Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

      Pre Flop: ($0.15) Hero has 2:club: 2:diamond:

      fold, fold, fold, MP+1 raises to $0.30, fold, fold, Hero calls $0.25, BB raises to $1.50, MP+1 calls $1.20, Hero calls $1.20

      Flop: ($4.50, 3 players) J:spade: 9:diamond: 3:club:
      Hero checks, BB bets $2.00, MP+1 calls $2.00, fold

      Turn: ($8.50, 2 players) 8:diamond:
      BB checks, MP+1 checks

      River: ($8.50, 2 players) 6:spade:
      BB checks, MP+1 checks

      unki. Czy mogłem to sprawdzić PF?
  • 7 odpowiedzi
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Witaj.

      A co mówi zasada call20?
    • boxer82
      boxer82
      Brąz
      na forum od: 04.02.2009 Posty: 4 476
      że stack przeciwnika musi być conajmniej 20* podbicie czyli w tym wypadku 1,2*20 = 24 $ --> stąd wniosek że nioe spełniamy tej zasady. Jednak do gry oprócz BB wszedł również MP1. Wg artów ze srebra mogłem to sperawdzić ale nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem (art :http://
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Coś musiałeś źle zrozumieć. Tutaj MP1 niewiele zmienia... tzn. zmienia, ponieważ zwiększa wysokość potencjalnej wygranej, ale oddsy cały czas potrzebujesz takie same, czyli tak jak napisałeś musiałbyś wyciągnąć od przeciwników 24 $, żeby została spełniona zasada call20, a przy ich i twoim stacku możesz wyciągnąć jedynie 20 $, czyli wciąż trochę brakuje. Gdyby BB podbił na przykład do 1 $, wtedy musiałbyś wyciągnąć wg zasady call20 14 $ i wtedy call od MP1 dawałby ci te oddsy, ale tutaj podbicie było wyższe, więc jest to easy fold preflop.

      Pozdrawiam.
    • deq69
      deq69
      Brąz
      na forum od: 09.05.2010 Posty: 367
      ale w artykule jest jasno napisane że call jest ok, czyli kolejny błąd w artykułach. Chyba ze liczymy wtedy to co musimy dołożyć czyli 0.8 x 20 ??
    • boxer82
      boxer82
      Brąz
      na forum od: 04.02.2009 Posty: 4 476
      #

      gdyby po twoim sprawdzeniu któryś z graczy na pozycji blindów zagrał 3-bet? To zależy. W zasadzie obowiązuje zasada: pas jest zawsze w porządku. Jednakże należy wziąć pod uwagę, że sprawdzenie jest możliwe tylko pod pewnymi warunkami:

      * Gracz podbijający sprawdzi 3-bet. Tym samym byłbyś ostatni w kolejce.
      * Możesz obu graczy ocenić jako loose oraz w idealnym wypadku, jako słabych graczy.
      * Możesz sobie przyznać wysokie implied odds.
      * Jeżeli warunki zasady call20 zostaną spełnione (co przy pozostaniu obu graczy w puli jest prawdą), to możesz ze względu na swoją pozycję sprawdzić.

      To jest ten punkt, którym sie sugerowałem. co prawda dotyczy to gry z pozycją a nie bez ale mimno wszystko prosze o wyjaśnienie jak znajdziesz czas (nie spieszy mi się bo z twojej odpowiedzi wywnioskowałem jak powininen zagrac)
      Dzieki
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      @ Deq - zawsze liczymy to co musimy dołożyć, bo to co już włożyliśmy do puli nie należy już do nas.

      @ Boxer - sam pogrubiłeś - jeżeli warunki zasady call20 są spełnione, a tutaj nie są. To zdanie tyczy się standardowej sytuacji przy podbiciu do 1,2 $, a tutaj przeciwnik gra dużo wyżej. Przy podbiciu do 1,2 $ musiałbyś dołożyć 0,9 $, czyli zasada call20 będzie spełniona z nawiązką, bo będziesz musiał wyciągnąć 18 $.
    • boxer82
      boxer82
      Brąz
      na forum od: 04.02.2009 Posty: 4 476
      dzieki
      Dla mnie juz jest wszystko jasne
      Pozdrawiam