[NL2-NL16] 55 nl5

    • MistyK
      MistyK
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 2 244
      Full Tilt - $0.05 NL - Holdem - 8 players
      Hand converted by PokerTracker 3

      CO: $10.32
      Hero (BTN): $5.00
      SB: $5.33
      BB: $5.00
      UTG: $7.69
      UTG+1: $7.67
      MP: $11.99
      MP+1: $6.91

      SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.05

      Pre Flop: ($0.07) Hero has 5:diamond: 5:spade:

      UTG calls $0.05, UTG+1 calls $0.05, fold, fold, fold, Hero calls $0.05, SB calls $0.03, BB checks

      Flop: ($0.25, 5 players) 5:club: 8:club: 3:heart:
      SB checks, BB checks, UTG checks, UTG+1 bets $0.25, Hero raises to $0.75, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.50

      Turn: ($1.75, 2 players) 6:club:
      UTG+1 checks, Hero checks

      River: ($1.75, 2 players) A:diamond:
      UTG+1 bets $1.75, fold

      UTG+1 wins $1.64
      27/13 h15 -> unk
      Bet/foldowac turn ?
  • 17 odpowiedzi
    • leonidas12
      leonidas12
      Brąz
      na forum od: 06.10.2009 Posty: 854
      tak jest na turnie bet/fold grasz
    • zagi11
      zagi11
      Srebro
      na forum od: 14.04.2010 Posty: 599
      witam

      dla mnie to jest raise preflop, a tak wpakowales sie w multiwaya

      dziekuje dobranoc :D
    • dragoste
      dragoste
      Brąz
      na forum od: 07.05.2010 Posty: 4 468
      zagi11 limp przy takim multiwayu jest ok. Raise musiałby już wynieść 0.30, co w razie nie trafienia seta stawia hero w trudnej sytuacji. Można tutaj mówić niejako o takie odwróconej zasadzie call20, Ty betujesz i jeśli ktoś sprawdzi to musicie i tak mieć odpowiednie efektywne stacki, żeby to było EV+. Tylko tutaj masz jeszcze inicjatwę, gdy trafiasz.

      Jak najbardziej bet/foldować turn. As played, nie wiem, czy sprawdzenie na riverze nie byłoby Ok. On tam mógł z Ax'em złapać TP na flopie, a na riverze mieć 2 pary. mógł mieć też inne Ax, co dawało mu po prostu TP.
    • zagi11
      zagi11
      Srebro
      na forum od: 14.04.2010 Posty: 599
      Napisane przez dragoste
      zagi11 limp przy takim multiwayu jest ok
      ja osobiscie praktycznie nigdy nie limpuje :) (male wyjatki)
      mamy tutaj przed soba tylko 2 limperow i pozycje
    • MistyK
      MistyK
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 2 244
      jednak imo bet/fold turn to glupota. On tu nie gra z 8x betu na river . Imo dobrze zagralem , czekam an ocene trenerow. Ale bet/fold nie ma sensu, ewidetnei ziomek gral pod kolor ;f Powiem pozniej co pokazal:) Podbijanie przy 2 limperach nie ma sensu, nie jestem zwolennikiem limpowania ale gdy masz 2 graczy przed soba limp z 55 jest ok imo.
    • dragoste
      dragoste
      Brąz
      na forum od: 07.05.2010 Posty: 4 468
      No to jeśli grasz check behind turn, to call river. Zauważ, żę wszystkie Axy on tu może betować, a do tego tu jest mega indukcja blefu. W limpowanej puli, raisujesz flopa, potem odpuszczasz na turnie, to nie wygląda jakbyś trafił coś mocnego.
    • MistyK
      MistyK
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 2 244
      Ale ten jego call na flopie wyglada megamocno. Co ja tu bije? set 3 i tyle. Na turnie gram check behind w celu indukcji blefu ale na river nie moge sprawdzic takiego betu. Tutaj betpota gra tylko flush, skad on by tu mial Ax?:D
    • sqalu
      sqalu
      Brąz
      na forum od: 08.02.2010 Posty: 879
      Mi to też wygląda na ratowanie value od koloru, możliwe że liczył na Twój bet na turnie, bo z czymś jednak musiał callować tego flopa.

      No i może to byłoby palenie kasy, ale jednak bym bet/foldował turn a na river check-back na brak betu, bo myślę że miałeś jednak jakieś showdown value.

      Ciekawe co powiedzą trenerzy.
    • zagi11
      zagi11
      Srebro
      na forum od: 14.04.2010 Posty: 599
      Napisane przez MistyK
      Podbijanie przy 2 limperach nie ma sensu, nie jestem zwolennikiem limpowania ale gdy masz 2 graczy przed soba limp z 55 jest ok imo.
      nie twierdze,ze to jakas zbrodnia, ale nie pisz mi tutaj,ze nie ma sensu

      dla mnie to jest tylko 2 limperow, ja gram raise or fold niezaleznie od sily mojej reki, czy to bedzie 55,22 czy AA bede tutaj podbijal
      wg mnie dzieki temu jestem mniej czytelny, mam mniej trudnych spotow postflop i rzadko kiedy znajduje sie w tak duzych multiwayach, jezeli juz to jest max 3way
      takze dla mnie raise preflop

      ale tak gram Ja, nic na sile
      pozdrawiam
    • kalamasz
      kalamasz
      Brąz
      na forum od: 18.06.2010 Posty: 540
      Podaj jego agresje,wątpie żeby przy niskim agro grał betpot na flopie z drawem,a następnie sprawdzał raise.I mo dobry check behind T i raczej call na R. Bije Cię 88/kolor,a ty nadal bijesz jakieś 8x/99/TT/A8/dwie pary itp.

      Osobiście jednak podbijałbym PF tak do 0,25$. Generalnie szansa,że na flopie będziemy mieli mniej niż 4 oppo jest imo mała i nawet dla naszego potencjalnego seta to nie będzie sprzyjająca sytuacja na wyciągnie value :f_smile:
    • MistyK
      MistyK
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 2 244
      27 handow :F Agresja niewiele powie.
    • kalamasz
      kalamasz
      Brąz
      na forum od: 18.06.2010 Posty: 540
      niemniej parę rak już zagrał,a AF może mieć tutaj kluczowe znaczenie. Jeżeli ma AF poniżej 2 to bardziej możliwe są 2pairs+,AF powyżej 5/6 to całkiem możliwy steal imo.
    • MistyK
      MistyK
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 2 244
      af 1
    • dorotaprywgola
      dorotaprywgola
      Brąz
      na forum od: 02.10.2009 Posty: 485
      to jest nl 5 on tu na flopie moze tak grać TT,99,parke która moze limpowac,nie zdzwiłbym sie gdyby czasem mógł trzymac JJ+ ja bym zdecydowanie grał bet /fold turn,jezeli on cie przebija masz ez fold .
    • MistyK
      MistyK
      Brąz
      na forum od: 19.03.2008 Posty: 2 244
      up
    • dragoste
      dragoste
      Brąz
      na forum od: 07.05.2010 Posty: 4 468
      Proponuję nie up'ować, bo trenerzy oceniają rozdania od najstarszych. Oceny pewnie nie dostałeś jeszcze przez nasz spam. :P
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Witaj.

      Limp tutaj nie był błędem na preflopie, aczkolwiek przy 2 limperach jeszcze spokojnie można to podbijać, tym bardziej grając na pozycji BU. Na flopie grasz bardzo dobry raise for value i for protection. Musisz budować pulę, a poza tym nie interesuje cię rozdawanie darmowych kart na takim boardzie. Co do turna to spada kiepska karta. Zupełnie nie rozumiem czemu większość z was woli zamieniać monstera w blef grając bet/fold w sytuacji, gdy gramy na pozycji i mamy 10 outów na poprawienie się względem flusha/strita. Co do river to sprawa jest śliska. Z jednej strony check behind turn może indukować blef, ale z drugiej ten bet pot wygląda jak próba wyciągnięcia value z monstera, a też nie widzę u villaina jakiś gołych Ax, czy specjalnie wielu gorszych układów. Mimo wszystko fold jest tutaj lepszą opcją.

      Pozdrawiam.