[NL2-NL16] nl QT

    • pawel19910
      pawel19910
      Brąz
      na forum od: 23.08.2010 Posty: 6
      Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

      Graj rękę

      $0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

      Known players:
      UTG1:
      $1.94
      UTG2:
      $4.40
      MP1:
      $1.16
      MP2:
      $2.00
      MP3:
      $2.09
      CO:
      $2.25
      BU:
      $0.84
      SB:
      $1.65
      BB (Hero):
      $2.00


      Preflop: Hero is BB with T, Q.
      2 folds, MP1 raises to $0.04, MP2 folds, MP3 calls $0.04, 2 folds, SB calls $0.03, Hero calls $0.02.

      Flop: ($0.16) 2, J, Q (4 players)
      SB bets $0.16, Hero raises to $0.50, MP1 folds, MP3 folds, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

      Final Pot: $0.32.

      tutaj bardziej mam pytanie do trenerow jak mam trakotowac zagrania za raise za 1bb? albo takie miniraise przy preflopie i krotko komentarz do rozdania?
  • 1 odpowiedź
    • Thorek
      Thorek
      Brąz
      na forum od: 25.12.2007 Posty: 59 761
      Witaj.

      Generalnie traktujemy to jak trochę mocniejszy limp. Jeśli masz w zamiarach podbić rękę to po miniraise podbijasz ją 4x bet przeciwnika, czyli to jest trochę wyżej niz raise przy normalnym limpie. Tutaj po tym miniraise nie widzę specjalnych powodów do dorzucania się do puli. Normalnie przecież takiej ręki byś nie limpował, ponieważ takie zagranie jest słabe, a ta ręka nie zapewnia ci żadnych specjalnych atrakcji postflop. Nie ma sensu angażować się tutaj w marginalny spot z ręką, z którą nie masz szans złapać mocnego układu. As played trafiłeś tutaj top pair z kiepskim kickerem na drawowatym boardzie i tak naprawdę nie wiadomo co z tym zrobić. Karta ta zupełnie nie nadaje się na stack off, więc raise'ując bet od SB liczysz w zasadzie tylko i wyłącznie na fold equity, co jest bardzo ryzykowne, bo w grze masz jeszcze 2 przeciwników, którzy nie podejmowali jeszcze decyzji, a i SB może być chętny do dalszej gry. Co za tym idziesz inwestujesz 1/4 stacka w blef, bo tutaj ta TP w zasadzie nie ma większego znaczenia, bo na raise i tak się musisz składać.

      Pozdrawiam.